Bezglutenowe placuszki
Nie masz pomysłu na śniadanie dla rodziny? Bezglutenowe placuszki to jest to. Dzięki szybkiemu porządzeniu będziesz miała czas aby spędzić go z rodziną.
SKŁADNIKI:
- 1 lekko zielony banan
- 4 łyżki mąki jaglanej
- 2 łyżki karobu bądź kakao
- 1 łyżka ksylitolu
- Kilka migdałów
- 1 szklanka mleka roślinnego
- 3 łyżeczki nasion chia
- Olej kokosowy
- Wszystkie składniki miksujemy za pomocą blendera na gładką masę.
- Rozgrzewamy tłuszcz na patelni.
- Wylewamy małe placuszki i smażymy do momentu zarumienia, przewracając je.
- Na koniec możemy polać je syropem klonowym, bądź podać je z borówkami.
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy