wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Przepisy » Budyń ciecierkowy

Producenci

Kontakt

  • Wegetarianin
    ul. Kołobrzeska 12
    10-443, Olsztyn
    NIP: 7393427301
  • E-mail:wegetarianin@wegetarianin.pl
  • Telefon89 533 70 88
  • Godziny działania sklepuPn-Pt: 9-17, Sob: 9-14

Budyń ciecierkowy

Deser, który spodoba się dla tych małych jak i tych większych łasuchów. Idealnie sprawdzi się jak kolacja, ale również jako drugie śniadanie.
 



Składniki:
  • Płatki jaglane
  • Mąka z ciecierzycy
  • Garść orzechów włoskich
  • Dwie gruszki
  • 2 łyżki masła roślinnego
  • 4 łyżki cukru brązowego
  • Mleko bez laktozy
Przygotowanie:
  1. Zacznij od płatków jaglanych – przygotuj je według instrukcji na opakowaniu produktu.
  2. Gruszkę pokrój na małe kwadraciki.
  3. Rozpuść w rondelku łyżkę masła, wrzuć gruszki i posyp je 3 łyżkami cukru brązowego, mieszaj co jakiś czas. Podczas gotowania wypuszczą bardzo dużo soku, gotuj aż będą miękkie.
  4. W trakcie, gdy przygotowujesz owoce, rozpuść w innym garnuszku łyżkę masła, następnie wsyp 3 czubate łyżki mąki z ciecierzycy i mieszaj energicznie, dodaj na koniec pół szklanki mleka i szybko mieszaj.
  5. Przygotowane owoce odcedź, możesz je ostudzić, ale również podać na ciepło.
  6. Na sam spód szklanki nałóż płatki jaglane, następnie gruszki i budyń z ciecierzycy.
  7. Na końcu zalej syropem gruszkowym, posyp orzechami w całości bądź zmielone.

Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy
Sklep internetowy shopGold
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu