Chleb bez dodatku cukru marki BEZGLUTEN to smaczne i świeże pieczywo, które zapewni dodatkową dawkę energii na cały dzień i dostarczy organizmowi niezbędnych składników odżywczych.
Chleb bez cukru, dla kogo?
Chleb bezglutenowy, który z powodzeniem mogą spożywać osoby cierpiące na celiakię. W tym pysznym pieczywie znajdują się jedynie naturalne cukry, co sprawia, że jest to idealny chleb dla diabetyków oraz osób, które ograniczają spożycie cukrów. Producent zadbał o to, by w kromkach nie znalazły się również jaja oraz mleko, w związku z czym bez obaw mogą po niego sięgać także weganie.
Produkt do postępowania dietetycznego w chorobach: celiakia i cukrzyca.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: | 985kJ /235 kcal |
Tłuszcz: | 6,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,6 g |
Węglowodany: | 35 g |
tym cukry: | 1,3 g |
Błonnik: | 6,3 g |
Białko: | 5,4 g |
Sól: | 1,54 g |
WW= 3,46 WW (wymiennik węglowodanowy)
WBT= 0,82 WBT (wymiennik białkowo tłuszczowy)
Masa netto: 350 g
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.