Ciasto tęczowa pianka
Przepis na ciasto tęczowa pianka, czyli ciasto bez pieczenia przygotowane z niewielkich ilości składników.
SKŁADNIKI:
Smacznego!
- ok. 500 ml mleka skondensowanego niesłodzonego
- 3 galaretki
- niewielka ilość wrzątku
- wiórki kokosowe do dekoracji
- Galaretki (najlepiej każda w innym kolorze) mieszamy z wrzątkiem tak by się rozpuściła. (im mniej wody tym lepiej)
- Mleko ubijamy mikserem, możemy dodać trochę cukru dla lepszego efektu.
- Ubitą śmietankę dodaje do każdej galaretki.
- Formę wykładam papierem do pieczenia.
- Na zmianę wylewam galaretkę.
- Mieszam wszystkie kolory.
- Na noc chowamy ciasto do lodówki.
- Rano posypujemy wiórkami.
Smacznego!
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy