Mieszanka mąk do naleśników, makaronu, pierogów" Mix flour"
Opracowane specjalnie dla osób nietolerujących glutenu
Składniki: skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, substancja zagęszczająca: guma guar; glukoza.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1481 kJ/349 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
-w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,1 g
Węglowodany: 83 g
-w tym cukry: 1,1 g
Błonnik: 2,8 g
Białko: 1,3 g
Sól: 0,13 g
Waga: 1kg
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nie zawiera skrobi pszennej .
Przepis na Amerykańskie pancakes
200g mixu
3 łyżeczki proszku do pieczenia
350ml mleka
15g rozpuszczonego masła
1 jajko
30g cukru (lub wg upodobań)
Sposób przygotowania: Mix wsypać do miski, dodać proszek do pieczenia, cukier i wymieszać. Następnie wlać mleko, masło i wbić jajko, zmiksować na gładką masę. Na rozgrzaną, posmarowaną tłuszczem patelnię, nakładać ciasto (mniej więcej po 1 łyżce), smażyć z 2 stron na złocisty kolor.
Przepis na Ciasto makaronowe
200g mixu
3 jaja
1 łyżka oliwy
Sposób przygotowania: Składniki połączyć w jednolite, gładkie ciasto, uformowaną kulę owinąć folią spożywczą i wstawić na 20 minut do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować na ok 2 mm grubości. Wyciąć dowolny kształt makaronu. Gotować w osolonej wodzie małymi porcjami 3-4 min