wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Przepisy » Sałatka ziemniaczana z szparagami

Producenci

Kontakt

  • Wegetarianin
    ul. Kołobrzeska 12
    10-443, Olsztyn
    NIP: 7393427301
  • E-mail:wegetarianin@wegetarianin.pl
  • Telefon89 533 70 88
  • Godziny działania sklepuPn-Pt: 9-17, Sob: 9-14

Sałatka ziemniaczana z szparagami

Taka lekka ziemniaczana sałatka nadaje się idealnie na obiad do pracy, czy też kolację. Zamiast zwykłej sałatki i ziemniaków do obiadu możesz dodać właśnie tą mieszankę smaków.
 


SKŁADNIKI NA SAŁATKĘ:
  • 1 kg ziemniaków
  • ½ kg zielonych szparagów
  • 3 ogórki (małosolne też się sprawdzą)
  • 1 pęczek koperku
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • Zioła i przyprawy
  • Olej ryżowy
  • Majonez
PRZYGOTOWANIE:
  1. Ziemniaki obieramy i kroimy w większą kostkę. Do miski z ziemniakami wsypujemy zioła i nalewamy odrobine oliwy.
  2. Wymieszane ziemniaki wykładamy na blaszce pokrytej papierem do pieczenia.
  3. Pieczemy przez 15min w temperaturze 200’C.
  4. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia.
  5. Szparagi myjemy, usuwamy twardą końcówki i kroimy w kawałki.
  6. Gotujemy na parze przez kilka minut by były miękkie. Później ostudzamy.
  7. Umyć koperek i rzodkiewkę.
  8. Siekamy na mniejsze kawałki.
  9. Ostudzone ziemniaki i szparagi mieszamy z rzodkiewką.
  10. Przyprawiamy według uznania, dodając koperek.
  11. Do sałatki można użyć majonezy, bądź swojego ulubionego sosu.
  12. Przechowywać w lodówce.
 
Smacznego!

 
 
 

Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy
Sklep internetowy shopGold
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu