Wegański muss czekoladowy
Ten muss skradnie Twoje wegańskie serduszko. Deser idealny nie tylko dla wegan, ale dla osób uczulonych na jajka.
SKŁADNIKI:
- 150 ml wody po ciecierzycy
- 180 g gorzkiej czekolady
- 1 łyżeczka cukru z wanilią
- Ulubione dodatki
- Wodę z puszki po ciecierzycy ubijamy na sztywno.
- Za pomocą kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę.
- Jeśli masz mieszadło do delikatnego łączenia to dodawaj czekoladę do piany i delikatnie mieszaj, jeśli nie i masz tylko szpatułkę to polecam Ci odwrotną kolejność, czyli do czekolady dodawaj pianę. NIE MIKSUJEMY!
- Całość trochę klapnie, ale nieznacznie, jeśli klapnie bardziej też wyjdzie, najwyżej ciut mniej puszysty. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
- Ozdabiamy własnymi dodatkami
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy