wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Przepisy » Wegański muss czekoladowy

Producenci

Kontakt

  • Wegetarianin
    ul. Kołobrzeska 12
    10-443, Olsztyn
    NIP: 7393427301
  • E-mail:wegetarianin@wegetarianin.pl
  • Telefon89 533 70 88
  • Godziny działania sklepuPn-Pt: 9-17, Sob: 9-14

Wegański muss czekoladowy

Ten muss skradnie Twoje wegańskie serduszko. Deser idealny nie tylko dla wegan, ale dla osób uczulonych na jajka.
 


SKŁADNIKI:
  • 150 ml wody po ciecierzycy
  • 180 g gorzkiej czekolady
  • 1 łyżeczka cukru z wanilią
  • Ulubione dodatki
PRZYGOTOWANIE:
  1. Wodę z puszki po ciecierzycy ubijamy na sztywno.
  2. Za pomocą kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę.
  3. Jeśli masz mieszadło do delikatnego łączenia to dodawaj czekoladę do piany i delikatnie mieszaj, jeśli nie i masz tylko szpatułkę to polecam Ci odwrotną kolejność, czyli do czekolady dodawaj pianę. NIE MIKSUJEMY!
  4. Całość trochę klapnie, ale nieznacznie, jeśli klapnie bardziej też wyjdzie, najwyżej ciut mniej puszysty. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
  5. Ozdabiamy własnymi dodatkami
Smacznego!
 

Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy
Sklep internetowy shopGold
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu