Zdrowy odpowiednik zupy błyskawicznej
Powszechnie wiadomo, że błyskawiczne zupki chińskie cieszą się dużą popularnością, mimo składu, który osoby dbające o zdrowie wprawia w osłupienie. Jest ona też niedroga i szybka w przygotowaniu. Mimo wszystko nie warto oszczędzać pieniędzy, lecz należy oszczędzać zdrowie. Oto przepis na równie szybki zdrowszy i wegetariański odpowiednik.
Składniki:
Sposób przygotowania:
- 100g makaronu shirataki noodle
- 1 łyżeczka bulionu wegetariańskiego
- 500ml wody
- sos sojowy
- 1 marchewka
- 20g kukurydzy z puszki
- pół cebuli
- sól
Sposób przygotowania:
- Wodę zagotować i dodać łyżkę bulionu.
- Pokroić cebulę i marchewkę. Wrzucić do gotującej się wody.
- Gotować około 5 minut.
- Dodać kukurydzę i makaron. Gotować 2-3 minuty i doprawić solą i sosem sojowym.
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy