Zielony placek jaglany z jabłkami
Z pewnością każdy z nas ma czasami nagłą chęć na coś słodkiego, a w lodówce czy szafce nie ma nic? Na pewno każdy z nas ma kasze jaglaną w szafce i kilka drobiazgów. Zapraszam na pyszny przepis na zielony placek!
SKŁADNIKI:
- 2 szklanki ugotowanej kaszy
- 1 szklanka mąki kukurydzianej
- ½ szklanki mleka roślinnego
- ½ łyżeczki chlorelii
- 5 łyżeczek masła orzechowego
- 6 dużych łyżek syropu klonowego
- Szczypta soli
- Ok. 3-4 jabłka
- Cynamon
- Tłuszcz do wysmarowania formy
- Wyrabiamy ciasto z kaszy, mąki, syropu, mleka, chlorelli, masła orzechowego i soli.
- Smarujemy tłuszczem formę.
- Wykładam ciasto na całą powierzchnię.
- Obieramy i kropimy jabłka, a następnie umieszczamy w cieście.
- Posypujemy cynamonem.
- Pieczemy w tem. 180’C przez 40 minut.
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy